Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با اشاره به اینکه در حال حاضر نظام تعلیم و تربیت در آموزش عالی درگیر چالش‌های بسیاری است، اظهار کرد: این چالش‌ها به دو دسته تامین نیروی انسانی کارآمد و قوانین، برنامه‌ها و سیاست گذاری از سوی متولیان تقسیم بندی می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه کمبود نیروی انسانی بزرگترین تهدید و چالش آموزش عالی در چند سال آینده است، گفت: دولت‌های قبلی برای کاهش هزینه‌های خود اعتقاد داشتند که نباید استخدام معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان یا تربیت شهید رجایی باشد، در نتیجه طرح خرید خدمت را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: دانشگاه‌های نام برده شده در چند سال اخیر ظرفیت خود را متناسب با نیازهای جامعه گسترش ندادند، بنابراین در سال‌های آینده کمبود نیروی انسانی چالش جدی آموزش و پرورش خواهد بود، موضوعی که ما معلمان بارها به مسئولان هشدار داده‌ایم؛ اما توجهی از آنها دریافت نکرده‌ایم.

غربی و قدیمی بودن محتوای درسی دو مشکل نظام آموزشی

وی با بیان اینکه موضوعات مربوط به مبانی فکری و فرهنگی در آموزش و پرورش مشکل دیرینه نظام آموزشی است و گفت: برخی از مشکلات این نظام سطح است مانند بازگشایی مدارس بعد از دوران کرونا؛ اما برخی دیگر مشکلات ریشه‌ای هستند که همواره بنیان تعلیم و تربیت را تهدید می‌کنند و متاسفانه کمتر فردی به آنها توجه می‌کند.

رمضانی درباره مشکلات حوزه آموزش و پرورش تصریح کرد: این مشکلات به دو دسته غربی بودن و قدیمی محتوای نظام آموزش و پرورش تقسیم بندی می‌شوند و باعث شده تا این نظام کارایی خود را به مرور زمان از دست بدهد. 

این معلم با اشاره به موضوع سند تحول بنیادی در نظام آموزش و پرورش یادآور شد: مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است که بر ایجاد و اجرای این تحول تاکید دارند؛ اما متاسفانه هنوز به صورت کامل محقق نشده است. 

وی معلم را عضو اصلی تربیت دانش آموزان در مدارس دانست و گفت: معلم در مدارس کشورهای غربی و اروپایی صرفا نقش آموزگاری را برعهده دارد؛ موضوعی که متاسفانه در مدارس ایران نیز روندی به گسترش دارد؛ به طوری که کم کم نقش تعلیم دهنده بودن معلمان در حال فراموشی است. 

بازگشت شان اجتماعی معلمان به آنها

رمضانی با تاکید بر اینکه باید شان اجتماعی و فرهنگی معلمان به آنها بازگردانده شود، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر دولت با تحمیل فشارهای معیشتی و اقتصادی مانند افزایش ندادن حقوق، پرداخت دیر هنگام حقوق ماهانه و مزایا، لغو قراردادها و غیره... باعث نوعی نارضایتی و سرخوردگی در معلمان شده است. 

این عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان اضافه کرد: طرح‌های پیش روی سیستم آموزش و پرورش مانند نظام جامع تربیت معلم و نظام رتبه بندی معلمان می‌تواند در اعتبار بخشی به جایگاه معلمان تاثیرات بسیاری را داشته باشند. البته متاسفانه چند سالی از تصویب این طرح ها و اجرا نشدن آنها می‌گذرد.

دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی فراموش شده در دولت یازدهم و دوازدهم

وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان با مشکلات عدیده‌ای رو به رو است، گفت: این دانشگاه از زمان تاسیس تا کنون با مشکل زیر ساخت‌ها درگیر است. 

به گفته رمضانی؛ دولت‌های حسن روحانی اعتقادی به جایگاه و اهمیت دانشگاه فرهنگیان و جایگاه معلمان نداشتند و این دانشگاه فراموش شده بود؛ در یک سال گذشته و با تغیر دولت تا حدودی رویکرد آموزشی در این دانشگاه نیز بهبود یافته است؛ اما همچنان شاکله مدیران با تفکرات قدیمی در این دانشگاه وجود دارد. در نتیجه روحیه تحول خواهی و تغییر در فضای آموزشی و تربیتی دانشجومعلمان وجود ندارد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1138746 برچسب‌ها دانشگاه فرهنگیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان دانشگاه فرهنگیان آموزش و پرورش نظام آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۰۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه بزرگداشت مقام معلم فقط به بهانه یک روز و ۱۲ اردیبهشت نیست گفت،: همه موظفیم برای تکریم این مقام همه روزه تلاش کنیم.

وی با عنوان اینکه معلم تا پایان عمر معلم است، ادامه داد: اینکه در هفته معلم به پیشکسوتان عددی داده نمی‌شود قابل تحمل است و باید این مسئله زیربنایی اصلاح شود.

احمدی با بیان اینکه معلم عامل توسعه است و اگر قرار باشد تحولی اتفاق بیفتد منشأ آن از انسان و آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اگر جامعه به معلم بها بدهد آینده کشور را ساخته است و برای نظام تعلیم و تربیت چند عنصر از جمله فضای آموزشی، کتاب و بودجه و مهم‌تر از همه معلم نیاز است.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رکن اساسی برای اجرای تحول است و معلمی که باور داشته باشد رکن این محور خواهد بود.

احمدی گفت: در برنامه تحولی اقدامات خوبی را شروع کردیم و اتفاقات بزرگی در سه سال گذشته رقم خورده است و تأسیس سازمان ملی تربیت کودک از اقدامات مهم است.

وی با بیان اینکه اکنون مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها در اختیار سازمان دیگری بودند و به گونه‌ای خاص آموزش می‌دادند ادامه داد این در حالی که در هیچ جای دنیا بخشی از آموزش در اختیار وزارتخانه دیگر و بخشی در اختیار آموزش و پرورش نیست.

وی با بیان اینکه ۷ میلیون کودک زیر ۷ سال در کشور وجود دارد گفت: برای این تحول باید رتبه بندی رخ می‌داد و الحمدلله نظام رتبه‌بندی معلمان انجام شد.

احمدی با عنوان اینکه رتبه و درجه در نظام رتبه بندی مهم نیست، گفت: اساسنامه نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم تغییر پیدا خواهد کرد افزوده برای معلمان فعال در مدارس غیردولتی نیز مصوبه گرفته شده است و قانون شدید اعلام می‌کند که در مدارس غیر دولتی و باید قانون کار کامل پرداخت شود.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش گفت: در قانون بودجه سال جاری رقمی برای نیروهای خدماتی آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، همچنین برای جذب ۲۰۵ هزار نیروی انسانی سهمیه گرفته شده است.

وی ساماندهی باباهای مدرسه و نیروهای خدماتی را از برنامه‌های مهم ذکر کرد.

کد خبر 6097942

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری برای ارتقای سیستم آموزشی/ معلمان درصدر حل مسائل هستند
  • کمبود معلم در مهر امسال چگونه جبران می‌شود؛ معلمان را به اضافه کار تشویق می‌کنیم!
  • تشویق معلمان به اضافه کار برای جبران کمبود معلم در مهر ۱۴۰۳
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب خواهند شد
  • درمانگاه فرهنگیان در میناب احداث شود
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش