Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هرمزگان بیانیه‌ای پیرامون مسئله کاهش ظرفیت‌های جذب دانشجو بومی در دانشگاه این استان برای سال جاری صادر کرد.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هرمزگان بیانیه‌ای پیرامون مسئله کاهش ظرفیت‌های جذب دانشجو بومی در دانشگاه این استان برای سال جاری صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن این بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
خَلَقَ الإنسان، عَلَّمَهُ البیان

خدارا شاکریم زندگیمان را آن گونه قرار داد تا سعادت متعلم بودن و معلم بودن را توأمان دریافت کنیم.

بی شک آموزش و پرورش را میتوان بنیانِ ساخت و پرداخت یک جامعه قرار داد و از دریچه‌های آن جامعه را مترقی کرد و یا آن را با بی‌تدبیری و یا بدتدبیری در سراشیبی قرار داد. چنانچه که بیانات مقام معظم رهبری این مطلب را صراحتا نشان میدهد:

این که گفته میشود معلّم کار انبیا را میکند، برویم در عمق این حرف؛ این حرف یعنی چه؟ یُزَکّیهِم وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتبَ وَ الحِکمَة؛ کار انبیا این است؛ کار انبیا نجات بشریّت است و ایجاد یک جامعه‌ی انسانیِ برتر و والاتر است، «معلّم، شاغلِ شغل انبیا است»

حال که این مرکزیت بسیار روشن است توجه به مسائل و حفره‌های پر نشده‌ی تعلیم و تربیت نیز بسیار اساسی و دارای اولویتی بالاست.

امروز مسئله‌ی تأمین نیروی انسانی کارآمد برای نظام تعلیم و تربیت و متولیان امر چالشی اساسی ایجاد کرده که با تصمیمات مختلفی، چون سه ساله کردن دوره‌ی آموزش متداول دانشگاهی برای دانشجویان رشته‌ی ابتدایی ورودی ١٣٩٨ و تصمیمات دیگر در صدد جبران کمبود نیرو بر آمده‌اند.

این تجربه درکنار تجربیات دیگر و گفتار‌های متعدد از سخنگویان مجموعه‌ی آموزش و پرورش این خطر را نمایان میکند.
اما اتفاق این روز‌های اخیر، تناقض بزرگی را دست کم برای استان هرمزگان به ذهن‌ها منتقل میکند (کاهش جذب معلم در عین کمبود معلم) و یا اینکه نشان میدهد که مسئله تأمین اکثریت نیروی انسانی، قرار است با تدابیری نا‌مناسب به طرزی خارج از چهارچوب تعلیمات چهار ساله‌ی دانشگاه فرهنگیان صورت گیرد (انتخاب راه‌های کم کیفیت‌تر تامین معلم)  بنابر تجربه‌ی سه ساله شدن تحصیل دانشجویان ٩٨، گفتار ملی از سوی مسئولین امر بر این بنا بود که ظرفیت‌های بیشتری در دانشگاه فرهنگیان ایجاد شده و جذب دانشجو در این دانشگاه با رشد تقریبا صد درصدی نسبت به سال گذشته صورت گیرد.

لکن این که این امر صورت نگرفت و رویه‌ی نامشخصی را در تصمیم گیری‌های ستادی جلوه‌گر کرد بماند در یک سو، اما در این بین ظرفیت پذیرش ملی این دانشگاه نسبت به سال گذشته مقدار اندکی با روند افزایشی رو به رو گشت و بر خلاف این، ظرفیت به طرز عجیبی در استان‌هایی از جمله استان هرمزگان روندی کاهشی را در پیش گرفت.

این اتفاق را درچهار چوب اعداد و ارقام میتوان اینگونه شرح داد: دانشگاه فرهنگیان در سال ١۴٠٠، جمعیت ٢٣٢۶٨نفری را در این دانشگاه جذب کرد که این جمعیت در سال جاری به ٢۵٣٧٠ نفر افزایش یافت در حالی که سهمیه این ظرفیت ویژه بومیان استان هرمزگان برای سال ١۴٠٠ معادل با ۵٣١ نفر بوده و با کاهش ١١١ نفری در سال ١۴٠١ به ۴٢٠ نفر رسید.

آنچه در حل مسئله‌های حوزه‌ی عظیم تعلیم و تربیت بسیار یاری رسان است، به کار گیری ظرفیت نخبگانی جامعه میباشد.
مجموعه‌ی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هرمزگان به نمایندگی از این جمع جوان، شفافیت کامل این مطلب را طلب میکند و این انتظار به جا را از مجموعه‌ها و افراد تصمیم گیر استانی در این موضوع (استانداری، آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس) دارد در این مسئله اساسی، علاوه بر پاسخگویی وضعیت به وجود آمده، پیگیر این مسئله باشند. همچنین پاسخگویی و پیگیری را با صراحت و شفافیت با مردم از جمله مجموعه نخبگانی دانشجویی در میان بگذارد.

به طَبْع، این شرح و بست، جوانان دلسوز، نخبه و توانمند استان را به عنوان همیارانی مؤثر و کارگشا جهت حل این مسئله و مسائلی مشابه آن در صفوف نخست قرار خواهد داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان دانشگاه هرمزگان بسیج دانشجویی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هرمزگان جذب دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۴۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند

وزیر علوم گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال‌های اخیر در دانشگاه‌ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین باشد و به اقتدار ملی منجر شود و اخبار این تولیدات علمی زمانی به خوبی منتقل می‌شود که رسانه‌های بومی و دانشجویی به آن بپردازند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی زلفی‌گل همزمان با برگزاری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی تیتر 13 که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مشهد، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌کند، بنابراین نشریات دانشجویی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وی افزود: رونق نشریات دانشجویی در سال های اخیر و توجه آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی ماست.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست و این درحالی است که دانشگاه ها به دلیل داشتن مجموعه های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند.

زلفی‌گل گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال های اخیر در دانشگاه ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی منجر شود.

وی عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی، می‌توان جهش نوینی در تولید آثار رسانه ای دانشجویی با رویکرد حل مسئله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن منتشر کرد .

 وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی انجام می‌شود که رسانه و نشریات با ظرفیت بومی به آن بپردازند.

وی گفت: رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد